Bingo!

Bingo är det svenskaste man kan tänka sig då det gäller spel. Det startade från början som ett sätt att få in pengar för idrottsföreningar men blev snabbt en stor succé som spred sig över hela Sverige. Det växte upp bingohallar i snart sagt varje stad och bingohallarna blev en samlingspunkt för många människor, särskilt äldre som var daglediga och ensamma hemma. Man kan lugnt påstå att bingon har haft en stor social funktion under många år.

Bingon flyttar ut på nätet

Precis som alla andra spel så har bingon flyttat ut på nätet. Det finns idag möjlighet att spela bingo på mängder av casinon, men det är några som är specialiserade på just bingo även om de erbjuder andra typer av spel också. Maria Bingo är en sådan spelsajt som man nästan skulle kunna skylla på att bingon flyttade ut på nätet. Det gick trögt i början innan man hade utvecklat gränssnittet för datorns skärm, men nu är det lika enkelt att spela bingo online som att göra det live i en bingohall.

Kanske saknar man kaffet

Det som var och är speciellt med bingohallarna var att det många gånger kom besökare som inte hade för avsikt att spela bingo utan bara köpa sig en kopp kaffe och få en pratstund med några bekanta. Det är möjligen det som saknas då man spelar bingo online. Nu har emellertid många av aktörerna inom bingo på nätet ordnat det så att de har bingovärdinnor som man som kund kan nå via en chatt. Det betyder att man hamnar i ett socialt sammanhang även då man befinner sig hemma och sitter i en virtuell bingohall. Här kan man på chatten "prata" med andra spelare och lyckönska varandra. Det har till och med utvecklats speciella ord som man använder i chatten då man vill gratulera och lyckönska. Numera går det även att spela bingo på mobiltelefonen, gränssnittet har utvecklats att passa en liten skärm.

Alla vill vara med

Även statligt ägda Bingolotto är med på nätet med möjlighet att spela bingo. De har en särskild avdelning på söndagar som startar direkt efter att TV-programmet är slut där man bjuds på en bingobricka gratis och med möjlighet att vinna pengar.